Externe ISO-audit Gennep

Saskia de Graaf – Gennep  |  Op 27 en 28 mei was het voor Essity Gennep weer tijd voor de jaarlijkse externe ISO-audit van DNV-GL. In de voorafgaande weken was er, samen met de externe auditoren, besloten de audit toch door te laten gaan uiteraard onder voorwaarde dat alle geldende COVID-19 maatregelen in acht werden genomen. Dus de externe audit ging door… alleen in aangepaste vorm. Dit betekende geen tour door de fabriek en bezoek aan de verschillende afdelingen zoals in voorgaande jaren, maar een video-meeting in Teams.

Beide auditoren belden in vanuit hun eigen zolderkamer en het Gennep team belde vanuit verschillende vergaderzalen of vanuit huis. Voor alle partijen was het even wennen, maar de auditdagen verliepen zoals gepland. Ondanks dat de auditoren niet fysiek in de fabriek aanwezig waren, is het hele programma besproken en werden alle vragen beantwoord.

Tijdens de evaluatie kwamen we tot de conclusie dat het zowel voor de auditoren als voor het Gennep team een audit “anders dan anders” was maar die, dankzij de digitale middelen, toch goed is verlopen. Met een positief resultaat en een goed gevoel is de jaarlijkse ISO-audit digitaal afgesloten.

Volgend jaar staat er weer een nieuwe externe ISO-audit gepland. Hopelijk kan dit weer “live” in de fabriek met de aanwezigheid van beide auditoren en zonder aangepaste maatregelen. Mocht dat niet lukken, dan zorgen we weer dat we digitaal zijn voorbereid. We hebben er nu ervaring mee.

Gennep team: bedankt voor jullie inzet en digitale bijdrage aan de audit!

Deel dit artikel