Tork 50 Familiedag in Suameer

Carlo Loos  –  Alhoewel Tork bijna 51 jaar oud is, wilden we het 50-jarige jubileum van dit prachtige merk ook in Suameer niet zomaar voorbij laten gaan. Op 18 mei jl. hebben we op de vestiging in Suameer het 50-jarige jubileum gevierd.

Omdat het 50-jarig bestaan van Tork mede te danken is aan onze medewerkers maar ook aan hun familie, hebben we deze feestelijke dag gezamenlijk gevierd door onze fabriek een hele dag open te stellen voor rondleidingen. Tijdens deze dag draaiden een groot aantal machines zodat wij aan onze families konden laten zien waar wij in Suameer met zoveel commitment, care, courage en samenwerking aan werken.

Om de kleine 200 deelnemers op een veilige manier tijdens draaiende productie alles zo goed mogelijk te kunnen laten zien, werd er door de organisatie een route uitgezet. Na een uitgebreide veiligheidsinstructie, werden de bezoekers voorzien van de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen. In kleinere subgroepen kregen onze gasten gedurende een uur van verschillende collega’s op verscheidene locaties een uitgebreide uitleg.

Er is een heuse speurtocht aan de rondleiding gekoppeld

Er werd door de deelnemers veel interesse getoond voor alle machines en grondstoffen die worden gebruikt en het gereed product dat we maken. Om gevoel te krijgen bij grondstoffen en gereed product, waren op verschillende locaties werkplekken ingericht waarop deelnemers producten konden vasthouden.

Om de rondleiding voor de vele aanwezige kinderen extra interessant te maken, was er een heuse speurtocht aan de rondleiding gekoppeld. Er werd door alle kinderen fanatiek naar letters gezocht waarmee de slagzin Tork 50 jaar kon worden gemaakt omdat er prachtige prijzen konden worden verdiend.

Na de rondleiding kon er door de deelnemers nog wat lekkers worden gegeten en gedronken. Met name het aanwezige ijs was populair door het mooie zonnige en warme weer op die dag. De kinderen konden zich vermaken op een springkussen en ballenbak. Van heel veel deelnemers ontvingen we complimenten voor deze dag.

De afsluiting

Voor alle collega’s werd de Tork 50 familiedag afgesloten ’s avonds met een gezellige BBQ. Onder het genot van een hapje en drankje konden herinneringen van die dag en van de voorbije 50 jaar worden opgehaald. Er kwamen dan ook zeer veel anekdotes voorbij.

Een geslaagde dag als deze komt natuurlijk niet vanzelf tot stand. Hiervoor is er door een aantal van onze collega’s flink wat voorbereidingstijd in gestoken. Om hen te bedanken, hebben ze recent een zogenaamde Team MEGA-award ontvangen. De familiedag sloot heel goed aan bij onze Beliefs and Behaviours, zeker als als het gaat om Care (zorg voor elkaar) en Collaborate (samenwerking).

Hierbij willen wij nogmaals collega’s Johan Hoekstra, Johan Koster, Sjoukje de Man, Peter Mank,  Arie Venema, Gerard Visser en Daniel Wissman bedanken voor hun getoonde extra inzet om deze dag tot een succes te maken. Uiteraard ook een bedankje aan Hessel van der Woude voor het vastleggen van alle mooie momenten. Op naar de volgende 50 jaar Tork !

Deel dit artikel