Speeddaten met vmbo-leerlingen aan de beroepentafel

Pauline Thoonen –  Wat wil je later worden als je groot bent? Dat is best een heel moeilijke vraag om te beantwoorden. Vooral als je 14 of 15 jaar bent. Toch wordt van de vmbo-leerlingen verwacht dat ze rond deze leeftijd een profielkeuze maken. Wil je de Techniek in, of kies je voor Handel & Economie, Groen & Natuur of toch liever voor Zorg & Welzijn?

Om deze leerlingen op weg te helpen is door Land van Cuijk Maasduinen het beroepenfestijn On Stage opgezet. Essity Cuijk heeft hieraan meegedaan. Op 16 mei waren wij met een mooie delegatie van collega’s aanwezig die de leerlingen over het Operator-vak konden vertellen, over het werk als monteur en over de werkzaamheden binnen Logistiek.

De vmbo-leerlingen maakten hun entree over de rode loper en werden met applaus onthaald door de aanwezige werkgevers. Vervolgens ging elke leerling op zoek naar de persoon die het beroep uitoefende wat hem/haar aanspreekt. Als er een match was, werd een afspraak gemaakt om het bedrijf op 6 juni te bezoeken voor een ‘Doe dag’. De leerlingen mogen dan meelopen en kijken wat het werk in de praktijk inhoudt. Maar liefst 25 leerlingen hebben zich aangemeld voor 6 juni.

In Cuijk is dit initiatief voor de eerste keer opgezet, maar landelijk bestaat het al langer. Gebleken is dat diverse leerlingen, wanneer ze zich op de arbeidsmarkt gaan begeven, weer terugkeren naar het bedrijf waar men eerder kennis mee heeft gemaakt.

Als dit de uitkomst is, is dat uiteraard super. Voor nu was het waardevol om jonge mensen te helpen in hun zoektocht in de vele beroepen. Wij hebben met trots ons bedrijf en onze beroepen gepresenteerd. Met dank aan Nienke Minten (afdeling HR) die het geheel gecoördineerd heeft.

vlnr: Sasa Kalicanin, Noud Schimmel, Jean-Pierre Louvet, Patrica Maris-Willems, Ben Bloemendaal
Deel dit artikel