Positieve ervaring met opleidingen in Cuijk

Edmar Bolman, Training coördinator / Scheduler  –  Begin 2018 is bekendgemaakt dat er in Cuijk machines gaan verdwijnen als gevolg van Europese beslissingen. Gelukkig komen er ook nieuwe machines voor in de plaats, wat natuurlijk een positieve ontwikkeling is. Dit heeft wel als gevolg dat een groot aantal medewerkers getraind en opgeleid moet worden. Om met deze nieuwe machines te kunnen werken, zijn we recent gestart met het opleiden van een aantal medewerkers aan gelijksoortige machines. Dit om een snellere opstartcurve te genereren als de nieuwe machines in bedrijf worden genomen en een groot deel van de operators hier mee moet leren werken.

Samen met het ROVC opleidingsinstituut is een pilot traject gestart om de medewerkers de kans te bieden zichzelf verder te ontplooien. Deze pilot wordt door de huidige deelnemers als zeer prettig ervaren. Dit is mede doordat er ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van onze eigen apparatuur, waardoor het herkenbaarder is en het beter leeft. Dit is een 4-daagse training met onder andere de volgende modules:

  • Pneumatiek
  • Elektrische aandrijvingen
  • Schakeltechniek
  • Sensoren
  • Industriële automatisering

Wij streven naar een optimale match van theoretisch en praktisch opleiden en als we de signalen van de operators horen, zijn we hier goed in geslaagd.

Milan Kalicanin (links) en Erol Cicek bij het in de praktijk herkennen van de geleerde lesstof.
Deel dit artikel