JOBST academy on tour

Hanneke van Rooyen, Hanneke Cornelissen en Vita Stamperius – Een reis door het verleden, het heden en de toekomst: de JOBST academy ging dit jaar voor het eerst op tour. De JOBST academy werd acht jaar geleden opgericht met als doel om therapeuten en bandagisten te ondersteunen in hun vak, door scholingen omtrent compressie te bieden. Een breed scala aan scholingen is de revue gepasseerd, van Armkousen aanmeten tot een moeilijk Gesprek in de paskamer.

Dit jaar was het voor de JOBST academy tijd om iets nieuws te gaan doen. We wilden met de JOBST academy op Tour! Heel spannend omdat we dit nog niet eerder hadden gedaan. Zou dit wel aanslaan bij onze gasten, was de vraag.

Na uitgebreid brainstormen over de vorm van dit event zijn we aan de slag gegaan. Welke gasten gaan we nodigen, wat zijn onze doelen voor het event, en wat wordt het thema? Een greep uit de vragen die tijdens de voorbereiding aan bod zijn gekomen.

De veranderende zorgmarkt

16 en 17 mei jongstleden was het dan zo ver! Met een 25-tal enthousiaste therapeuten als deelnemers was de eerste editie van de JOBST academy on tour, met als thema “de veranderende zorgmarkt” een feit.

Hoe stimuleer ik zelfmanagement bij mijn patiënten? Wat verwachten patiënten van zorg? Enkele vragen waar oedeemfysiotherapeuten en huidtherapeuten dagelijks mee te maken krijgen. De zorgmarkt verandert, en dat brengt nieuwe uitdagingen en vragen met zich mee. Hoe gaat compressiezorg er in de toekomst uitzien? Wat verandert er voor een therapeut? Samen met deze enthousiaste groep therapeuten zijn we op zoek gegaan naar de antwoorden.

“Het pad tot succes is om open te staan voor het andere en niet dicht te slaan door het bestaande.” (Tony Bosma)

Zo begonnen twee dagen met inspirerende sessies van onder andere een trendwatcher en een psycholoog. De discussie laaide regelmatig hoog op. Zowel tijdens de sessies als wandelend door het Openluchtmuseum in Arnhem.

Maar ook `s avonds op een bijzondere locatie tijdens het diner werd er veel gesproken over de verschillende vraagstukken. Kortom, de vraagstelling “Hoe nu verder in de toekomst?” had de tongen meer dan los gemaakt.

Op dag twee verhuisden we van het prachtige Oosterbeek naar het kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg waar men in het Koetshuis meegenomen werd in de wereld van de nachtcompressie. Een onderwerp dat in Nederland duidelijk nog tot veel discussie leidt. Daarna konden de therapeuten hun vragen kwijt aan twee, zeer verschillende patiënten in een College tour-achtige setting. Men was volledig op de hoogte van het ziektebeeld, het verloop en de therapie. Maar hoe gaat de patiënt daar zelf mee om? Hoe ervaart een patiënt eigenlijk wat er met hem of haar gebeurt? Een echte eyeopener!

De JOBST academy on tour was letterlijk een reis door het verleden, het heden en de toekomst. We eindigden onze tour in Duitsland, in de JOBST fabriek waar therapeuten konden zien hoe onze innovatieve JOBST compressieproducten gemaakt worden.

Kortom, de banden met onze klanten zijn versterkt, we hebben weer nieuwe informatie opgedaan over de compressiewereld in Nederland en het Jobst team neergezet als de partner op het gebied van compressie.

Trots kijken we terug op een zeer geslaagde eerste editie van de JOBST academy on tour. We zien het als een nieuwe vorm van scholing waarin we verbinden met het oog op de toekomst.

Een greep uit reacties van deelnemers zegt genoeg: volgend jaar weer!

“Bedankt voor deze 2 dagen van verbinden en de energieflow!”

“Prachtig; een aanrader! Blij dat ik erbij mocht zijn. Complimenten aan het hele team.”

“Bedankt voor de leuke, leerzame, goed verzorgde dagen!”

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel