GlobalStar Award Ceremonie Berlijn

Hallo collega’s,

Op 14, 15 en 16 juni was het jaarlijkse GlobalStar evenement, in Berlijn ditmaal. Op dat evenement werden de winnaars bekend gemaakt in de categorieën Safety, Quality, Agility, Initiatives en Predictability. Hoogezand was genomineerd in 2 categorieën : Kwaliteit met Panty 6 / Digitalisering en Predictability met Infinity 1. Vol trots kunnen we melden dat beiden een prijs hebben gewonnen!!

Panty 6 werd tweede in hun categorie. Een fantastisch resultaat waar we heel trots op kunnen zijn. Als klap op de vuurpijl werd Infinity 1 de winnaar in de categorie Predictability.  Daarmee werd zij de best presterende lijn in 2018 van alle Personal Care fabrieken wereldwijd! Op het evenement waren vertegenwoordigers van deze teams die de prijzen in ontvangst namen. Een enorm compliment aan alle medewerkers en ondersteuners van deze twee teams, niet alleen diegenen die in Berlijn waren. Het is echt een gezamenlijke teamprestatie. In de komende tijd zullen we via de nieuwsbrief (in Hoogezand, red.) nog uitgebreider verslag doen van dit evenement.

Maar voor nu een groot compliment en dankjewel aan iedereen die hierbij betrokken was. We hebben hiermee laten zien wat Hoogezand in huis heeft en welke resultaten we gezamenlijk kunnen bereiken.

We kunnen met recht zeggen: HOOGEZAND WERKT!

Namens het MT,
Richard Fernhout


Op naar Berlijn… een verslag

Jos Hulsker – Afgelopen vrijdag 14 juni vertrokken 10 van onze Hoogezand collega’s richting Berlijn voor de GlobalStar award ceremonie. Deze collega’s hadden de eer om in Berlijn twee teams te vertegenwoordigen, namelijk Panty 6 (genomineerd voor de GlobalStar Award QUALITY) en Infinity 1 (genomineerd voor de GlobalStar Award PREDICTABILITY). De Panty 6 was genomineerd voor het elimineren van de 20 minuten handmatige kwaliteitscheck door gebruik te maken van het AccuSentry vision systeem. De Infinity 1 was genomineerd voor het bewerkstelligen van een enorme verbetering in machine resultaten en dit vervolgens vast te houden.

Namens Panty 6: Dylan Haan, Ulco Schwartz, Renate Blouw, Marijn Kostermans, Jos Hulsker. Namens Infinity 1: Ronnie Haakman, Pavel Jersak, Ronny Drenth, Marcel Hilgenga, Johan Pater (namen in willekeurige volgorde)

Met een goed humeur en een goedgevuld lunchpakket stapte de groep vrijdagochtend op de trein richting Berlijn. Na enige vertraging door verschillende oorzaken werd uiteindelijk het hotel bereikt waar iedereen op een warm welkom kon rekenen van o.a. onze plant manager Richard Fernhout.

Nadat iedereen zich even had opgefrist was het tijd om naar het restaurant te gaan waar het diner geserveerd zou gaan worden. Dit was het moment om collega’s van over de hele wereld te spreken. De sfeer was zeer goed en het eten was uitstekend. Na een gezellige avond werd iedereen teruggebracht naar het hotel.

Eten in de stad

De volgende dag (zaterdag 15 juni) stond er een korte bustour gevolgd door een rondvaart door de stad op het programma. Dit was een uitstekende manier om de stad Berlijn iets beter te leren kennen. Wederom was de sfeer in de bus en aan boord van de rondvaart boot zeer goed. Aansluitend aan de rondvaart werd er een lunch geserveerd. In de middag was er tijd om op eigen houtje de stad te verkennen.

Zaterdagavond was het belangrijkste moment van het weekend, de award uitreiking! Dit was het moment waarop iedereen had gewacht. Eindelijk zou duidelijk worden welke teams er met de award naar huis zouden gaan. Waar de avond ervoor nog een aantal teams zei dat meedoen belangrijker is dan winnen, nu was de spanning op ieders gezicht af te lezen. Het was duidelijk, iedereen wilde die award als bekroning op al het harde werk van de afgelopen tijd.

Klaar voor de strijd!

Ongeveer halverwege de avond komen we tot de categorie QUALITY. Dit is de categorie waarin de Panty 6 met een tweetal geduchte tegenstanders om de titel vecht. Uiteindelijk moet de Panty 6 zijn meerdere erkennen in het team uit Falkenberg en bereikt daarmee de tweede plaats. De kortstondige teleurstelling van het net niet winnen van de award maakte bij de teamleden al snel plaats voor trots. Dit gevoel van trots werd vervolgens nog versterkt door de lovende woorden van Andrea di Paola over al het werk dat is verzet en alle inzet die is getoond om dit mooie resultaat te bereiken.

Van de categorie kwaliteit gaan we via nog een aantal andere categorieën naar de categorie PREDICTABILITY. Zoals eerder genoemd is dit de categorie waarin de Infinity 1 meedoet voor de prijzen. Ondanks de sterke competitie weet de Infinity 1 de award in de wacht te slepen! De teamleden zijn erg blij met dit geweldige resultaat. Ook de Infinity 1 kan rekenen op veel lovende woorden.

Na de ceremonie werd er nog lang nagepraat over deze geweldige prestatie. Een eerste en een tweede plaats voor onze plant! Voor beide prijzen geldt dat dit een teamprestatie van formaat is. De volledige teams zijn natuurlijk veel groter dan de teams die in Berlijn aanwezig waren om de prijzen in ontvangst te nemen. Via deze weg dan ook een compliment aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat. We kunnen met recht zeggen dat we Hoogezand als fabriek maar weer eens goed op de kaart hebben gezet!

Nu terugkijkend op dit geweldige weekend kan ik alleen maar concluderen dat een weekend als dit zorgt voor een gevoel van trots op hetgeen we samen hebben weten te bereiken door inzet en vastberadenheid te tonen, het gevoel dat we als team en als fabriek behoren tot de beste van de wereld en meestrijden om de prijzen en bovenal zorgt een weekend als dit voor een sterk ONE TEAM gevoel. Ik zou iedereen dan ook willen aanmoedigen om ook dit jaar weer uitzonderlijke prestaties neer te zetten om bij de volgende GlobalStar award uitreiking in 2020 weer mee te kunnen doen in de strijd om de awards.

Ik denk dat ik namens de hele groep spreek wanneer ik zeg:

Het was een geweldig weekend! Dit hadden we niet willen missen!

 

Deel dit artikel