Afstudeeropdracht opleiding Mechatronica

Suzanne Luijten  –  Als afstudeeropdracht voor de opleiding Mechatronica werk ik binnen Essity Gennep aan de luierafzuiging. De afgekeurde luiers worden door een grote ‘stofzuiger’ afgezogen naar de afvalverwerking. Dit proces gaat niet vlekkeloos.

Wanneer er veel afvalproducten achter elkaar zijn of er aan meerdere lijnen tegelijkertijd afval is, werkt het afzuigsysteem niet goed. Gedurende de afstudeerperiode heb ik mij bezig gehouden met het in kaart brengen van het systeem, de luchtstroom in de luchtschachten en oplossingen voor een betere werking. De eerste resultaten zijn een continu controleerbaar systeem door middel van druksensoren. Een grotere capaciteit van het systeem door het weghalen van belemmeringen bij de ventilator en een energiebesparing door het plaatsen van een frequentieregelaar en de ventilatormotor te regelen.

De afstudeerperiode is goed bevallen. Er is een open sfeer, er wordt veel samengewerkt en iedereen wenst elkaar een goede morgen toe. Er is veel te leren en je mag vrijwel alles doen.

Deel dit artikel