Van Hoogezand naar Barcelona

Feike van Polen – Hoogezand/Barcelona | Na ruim 17 jaar in de logistieke kantoortuin bij SCA/Essity Hoogezand gewerkt te hebben ben ik 2,5 maand geleden verhuisd naar L’Hospitalet de Llobregat, een grote voorstad van Barcelona. Daar werk ik nu voor de logistieke Hub in Sant Joan Despi.

Johan Cruyff nog steeds een voetbalheld

Ik ben begonnen in de rol van replenishment planner voor onze fabriek in Gemerska. Hetzelfde bedrijf, bekend systeem, bekende werkzaamheden, bekende processen en toch was het wel een hele overgang. Onbekende mensen, zowel in de hub als in Gemerska, soms net even een andere manier van aanvliegen of een andere manier van communiceren. En je mist daarin toch soms je primaire taal om precies te zeggen wat je bedoelt. Ook moet je eerst alle karakters leren kennen en weten wie precies welke verantwoordelijkheid heeft.

Daarbij is ik denk ongeveer 80% van de mensen Spaanstalig en zijn ze gemiddeld meer dan 10 jaar jonger dan ik. Aan de andere kant is dat een geweldige stimulans om nieuwe mensen, nieuwe culturen en andere perspectieven te leren kennen, om je positie daarin te zoeken en om de Spaanse taal nog sneller machtig te worden! Ik kan me nu heel langzaam, in heel eenvoudige zinnen uitdrukken, maar het gaat me eigenlijk nog veel te langzaam. Geduld en doorzettingsvermogen zullen me vast naar mijn doel brengen.

EWOW
De hub is een zeer dynamische omgeving en groeiend. Uiteindelijk zullen alle fabrieken in Europa erop aangesloten gaan worden. De EWoW-implementatie vergt hier natuurlijk ook man- en vrouwkracht (overigens is die verhouding hier 40/60).

Voor mij is het ook heel interessant om na een jaar het transitieproces vanuit het standpunt van de fabriek ervaren te hebben het nu vanuit de HUB kan bekijken.

Persoonlijk voel ik mij hier ook goed, er zijn al diverse sociale contacten en er is heel veel te ontdekken zowel binnen als in de omgeving van de stad. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om dit te doen en dat ik de kans heb benut. De begeleiding en de hulp in allerlei administratie zaken en bij de huizenjacht was ook allemaal heel goed geregeld!

In augustus ben ik weer even in Nederland en ik verheug mij erop om te zien hoe het in Hoogezand gaat.

Ik zou zeggen: Hasta luego!

Feike

Deel dit artikel