Na 40 jaar afscheid van Essity Cuijk

Tiny Ooms – Cuijk | Beste collega’s, 40 jaar en een paar dagen is dit bedrijf aan de Lange Linde in Katwijk mijn tweede thuis geweest.

Begonnen bij Celtona en uiteindelijk met pensioen bij Essity. In al die tijd hebben we heel veel meegemaakt. Van compleet handbediende stoflijnen, naar wat het nu is op de procescomputers hebben we de stofvoorbereiding en de hele afdeling PM zien veranderen. Veel werk hebben we verzet, maar bovenal hebben we plezier gehad in dat werk. We hebben veel gelachen, ook wel eens geroddeld, en wel eens een flink nat pak opgelopen.

Maar ook wel eens groooooote problemen gehad! Maar het deerde ons allemaal niet en we gingen gewoon door.

We hebben ook ingrijpende dingen meegemaakt en er zelfs om gehuild als we collega’s verloren omdat ze kwamen te overlijden, of als ze ernstig ziek waren. Kortom, het serieuze werk op de afdeling, plezier en verdriet stonden vaak heel dicht bij elkaar.

Maar het is dat wat het werken op de afdeling PM zo mooi maakte en nog maakt natuurlijk. Dat we klaar staan voor elkaar en plezier hebben in ons werk. En ik ben er van overtuigd dat we mede daardoor Essity hebben gemaakt tot wat het nu is en ik ben daar trots op!

Het is nu tijd dat de jongere generatie het over gaat nemen en ik hoop dat ik aan de opleiding van deze mannen mijn ervaring voldoende heb kunnen overdragen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst.

En daarom: het ga jullie goed en we komen elkaar vast nog wel een keer tegen in Cuijk, of misschien ergens anders. En ik kom nog wel eens een bakkie doen.

En mocht je de komende tijd in Cuijk de ZONNEBUS zien rijden, kijk je even wie er achter het stuur zit? Vanaf half mei ga ik als vrijwilliger op de bus rijden. Vrijwilligerswerk om de minder mobiele oudere medemens te helpen door ze van A naar B te brengen.

Nogmaals, het ga jullie goed, denk aan jezelf en aan elkaar, en zorg dat de Essity-vlag veilig in top blijft! En ik ga hopelijk nog lang genieten van mijn pensioen.

Groet, en vast nog een keer tot ziens,

Tiny

Deel dit artikel