Essity Cuijk: een sprong vooruit…

Ronald Knol – Cuijk | Toen Essity Cuijk vele jaren geleden, als onderdeel van de acquisitie van Georgia-Pacific, aan de toen nog SCA-familie werd toegevoegd, was het een fabriek met een machines voor producten die SCA toendertijd als niet-strategisch aanmerkte. In de loop der jaren werden die producten dan óf aangepast om in het SCA-assortiment te passen óf gestopt. SCA werd uiteindelijk Essity….

In 2023 werd door Essity het besluit genomen om te stoppen met de producten die niet onder de Tork-merknaam verkocht werden. Waar mogelijk werden afspraken met klanten gemaakt om voortaan soortgelijke Tork-producten te kopen. Dat lukte helaas niet in alle gevallen, wat betekende dat Essity Professional Hygiene omzet verloor en wij het in Cuijk met minder volume moesten doen. En volume is voor een fabriek heel belangrijk…

In het strategisch plan hebben we verwerkt dat het ons doel was om alle productie van de papiermachines te verwerken naar eindproduct. Het positieve nieuws voor Cuijk is dat er inmiddels investeringen zijn goedgekeurd in verwerkingsmachines om de teruggang in volumes van de laatste jaren meer dan te compenseren. We zijn goed op weg om een gebalanceerde site te worden.

Ruimte voor nieuwe converting-machine

Nieuwe converting machines voor strategische producten zijn onderweg naar de fabriek om in 2025 op te starten. Dit alles zorgt voor nieuw perspectief, nieuwe energie en nieuw elan. De voorbereidingen voor de plaatsing en het aantrekken van personeel voor het bemensen van de machines zijn in volle gang. Waren we gewend aan groei in de Tork-producten, deze nieuwe machines en volumes betekenen voor Cuijk geen stap, maar een echte sprong vooruit….

Deel dit artikel