We doorbreken de censuur van taal rond het vrouwenlijk+ lichaam

20 woorden die je niet kunt zeggen!


Mariska Foekema, Brand Manager Libresse, Zeist | Gedaan met ‘verboden woorden’. Wist je dat heel wat doodnormale woorden die te maken hebben met intieme hygiëne gecensureerd worden op sociale media?

Met Libresse willen we nu net deze onderwerpen bespreekbaar maken om taboes te doorbreken. Van je eerste menstruatie tot nare geurtjes.

Op maandag 13 november is de campagne “#V@g!nasOngecensureerd” oftewel “Vagina’s ongecensureerd” van gestart gegaan. Hiermee laat Libresse zien hoe moeilijk het soms is om onderwerpen rondom intieme hygiëne bespreekbaar te maken. Menstruele gezondheid zou niet gecensureerd moeten worden. Het is belangrijk om over deze onderwerpen te praten en de kennis te vergroten bij een brede doelgroep.

De campagne wordt ingezet op de sociale kanalen van Libresse, zoals Facebook en Instagram. Daarnaast maken we gebruik van TikTok, waar een bekende influencer de straat is opgegaan om te kijken hoe het gesteld is met de kennis rondom 20 woorden die je niet kunt zeggen.


Kijk hier voor de 20 woorden die je niet kunt zeggen of neem eens een kijkje op ons TikTok kanaal en test zelf hoeveel jij eigenlijk weet van menstruaties, de overgang en vulva’s.

Samen breken we taboes!

Deel dit artikel