Van Collegebanken naar Werkvloer: Fontys Werktuigbouwkunde en Essity Gennep slaan handen ineen

Tijn Vink – Gennep | Ongeveer een jaar geleden zaten we met een groepje (oud) trainees samen om te bedenken hoe we Essity beter onder de aandacht van studenten konden brengen. We waren het er snel over eens dat je mensen het beste overtuigt door ze langs te laten komen.

Jelt Zegers had op de Fontys een keuzevak ‘PPQ’ (Process Performance Qualification) gevolgd, en daarvoor was hij op excursie geweest naar een bedrijf. Dat is natuurlijk een leuke praktijkdag voor studenten, maar ook een kans voor bedrijven om alvast te laten zien wat ze te bieden hebben. Jelt: “Ik zal mijn oud-docent eens een mailtje sturen om te kijken of we een excursie kunnen organiseren.”

Een maand of twee later was het rond. PPQ was intussen geen keuzevak meer, maar als module opgenomen in het curriculum van de studie Werktuigbouwkunde. Samen met de Fontys hebben Maud Meijer, Jelt Zegers en Danny Merkelbag een module ontwikkeld om de brug te slaan tussen theoretische kennis en praktische toepassingen.

In de afgelopen weken hebben de studenten kennis gemaakt met Equipment Ownership en de Total Productive Maintenance (TPM)-filosofie. Op 15 november is een aantal van onze collega’s naar de Fontys geweest om een introductieprogramma te draaien. Tijdens die dag hebben we de studenten kennis laten maken met TPM, POS en onze producten. Vervolgens zijn de studenten op 22 en 29 november bij ons langs geweest om in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast hebben Bart(o) Peeters, Bart Peeters en Rob Janssen op een interactieve manier met studenten over Essity als werkgever gesproken.  

We kunnen na een theoriedag op de Fontys en twee in-house dagen terugkijken op een erg geslaagde samenwerking. Docent Marco van Kooten is erg te spreken over de professionele aanpak van Essity. Marco: “Je hoeft niet aan de studenten te vragen of ze het leuk en interessant vinden; je merkt dat ze enthousiast zijn.” In januari staat nog een bezoek aan Fontys op de planning, waar de eindresultaten van de studenten zullen worden gepresenteerd en besproken.

Met veel dank aan alle betrokken collega’s!

Deel dit artikel