Snuffelstage voor profielkeuze

Tim Broeren (ext) – Cuijk | Mijn naam is Tim Broeren en ik ben een leerling op het Merlet college in Cuijk. Ik zit in 3 VWO en dit jaar moeten we een profielkeuze maken. Om een goede keuze te kunnen maken lopen we een snuffelstage. Ik heb mijn stage gelopen op de afdeling E-engineering in de papierfabriek bij Essity in Cuijk.

Ik werd ontvangen bij de portier waar ik een veiligheidsblad moest lezen en ondertekenen, want veiligheid is erg belangrijk bij Essity. Ook moest ik veiligheidskleding aan. Daarna zijn we naar het kantoor gegaan en heb ik de diverse engineers gesproken over wie wat doet.

We hebben een rondleiding door de fabriek gedaan, waar ik allemaal uitleg kreeg over het productieproces. Ook hebben we een bezoek gebracht aan het laboratorium en de werkplaats. Ik heb gewerkt met een testopstelling voor het programmeren van drives en motoren, zie foto.

Verder ben ik met de E-engineer meegelopen langs de diverse projecten waar de monteurs bezig waren om het werk te bekijken en te bespreken.

Als laatste heb ik samen met de E-engineers back-ups mogen maken van drives in de fabriek wat ik op de testopstelling geleerd had. Dit was erg leuk, want dit waren echte machines.

Ik vond de stage erg leuk en interessant. Ook zijn de mensen bij Essity heel aardig en vriendelijk. Bij deze wil ik Essity bedanken dat ik stage mocht lopen.

Deel dit artikel