EWoW*- afsluiting van een intensieve eerste fase

Nieuwe oplossing in detail bekeken door de Super Users

Mark van Nesselrooij, EWoW Cluster Lead BE/NL – Zeist | Het EWoW programma is alweer een paar maanden verder met de voorbereidingen om volgend jaar in november live te gaan in Nederland en België. In september en oktober hebben de Super Users op alle vestigingen deelgenomen aan vele sessies (zowel fysiek als online) om in detail te kijken – en vooral ook om te begrijpen – hoe de nieuwe oplossing eruitziet op alle werkgebieden, in de fabriek en op kantoor.

Zijn er grote veranderingen in de manier van werken nodig, moeten bepaalde programma’s aangepast worden om aan wettelijke verplichtingen te voldoen of om kritische processen niet te verstoren? Dit is allemaal geïnventariseerd in deze fase.

Het was een intensieve, maar ook leuke en leerzame periode voor alle betrokken Super Users en projectleiders, zowel in Nederland en België als voor het internationale EWoW-team.

In de volgende fase gaat het internationale team werken aan het configureren en programmeren van de oplossing voor de implementatie in Nederland en België, op basis van de uitkomsten van deze eerste (onderzoeks)fase.

Tegelijkertijd gaan de lokale teams aan de slag met de voorbereidingen op de nieuwe manier van werken. Ook hier zullen weer vele sessies nodig zijn en ook dit zal weer een drukke periode worden.

Cut Over

Ook moet er nu gekeken worden naar de Go-Live van EWoW, volgend jaar in november, de zogenaamde Cut Over van de huidige systemen naar de nieuwe EWoW-systemen. Dit is een complexe operatie waarbij de oude systemen zullen worden stilgelegd, alle gegevens uit de oude systemen zullen worden overgezet naar het nieuwe systeem en vervolgens de nieuwe systemen worden opgestart. Dit vraagt een zeer zorgvuldige voorbereiding en planning, waarbij niet alleen intern overleg binnen Essity nodig is, maar ook een goede afstemming met klanten en leveranciers belangrijk is.

Bijgaande foto’s geven een beeld van de EWoW-sessies, vaak online met Teams-meetings, maar ook met fysieke meetings en bezoeken op de locaties, om ter plekke te zien en te begrijpen hoe iets echt werkt op de locatie. Dat is soms, zeker bij de fabrieken, echt nodig!


Deel dit artikel