Duurzaamheid in de praktijk gebracht bij Essity Suameer

rubriek: werken bij Essity

SUAMEER – Tegenwoordig kun je geen bedrijfsprofiel bekijken, of je stuit op het begrip ‘duurzaamheid’. Het is zowel een modewoord als een containerbegrip geworden. Duurzaamheid, of sustainability, speelt bij Essity al heel lang een grote rol. “Lang voordat het mode werd, zeggen we wel eens”, zegt Bareld Meijering, Initiative Manager bij Essity Suameer. 

De fabriek van Essity in het Friese dorp Suameer neemt een bijzondere positie in binnen het wereldwijd actieve concern. Er wordt via een uniek proces een heel specifiek product gemaakt: professionele poetsdoeken van het merk Tork. een zogeheten non-woven product. 

Samenwerking met Zweden

“Ons product bestaat momenteel voor 40% uit kunststof en voor 60% uit cellulose. En er zal vast een keer een moment komen dat Europa zegt dat je voor disposable producten geen plastics meer mag gebruiken. Kijk maar naar de rietjes, of de plastic fritesbakjes. Dat moment gaan wij natuurlijk niet afwachten, dus we zijn al jaren geleden begonnen met de verduurzaming van ons totale assortiment. We werken daarin samen met R&D in Zweden. Het is een ontwikkeling die veel innovatiekracht vergt.” 

“We hebben ook al flinke stappen gemaakt, maar soms merk je dat je er voor de markt te vroeg mee bent. Voor onze nieuwe producten gebruiken we kunststof die gemaakt wordt uit maiszetmeel (PLA). Dat is feitelijk nog steeds kunststof, maar wel eentje die – in een industriële installatie – composteerbaar is. Zo gaan we dus van fossiel naar een plant based non-woven. Een grote verbetering ten opzichte van onze bestaande producten, maar op dit moment ook wat duurder. En dan kiest de inkoper toch voor de laagste prijs. Dat weerhoudt ons er overigens niet van om door te ontwikkelen, want uiteindelijk willen we naar 100% duurzame, biologisch afbreekbare producten. En als de markt er aan toe is, of als de overheid nieuwe eisen op tafel legt, zijn wij er in ieder geval klaar voor.”

Prijzen voor duurzaamheid

“Elke keer als je stappen zet, hoe klein ook, moet het productieproces daarop worden afgestemd. Dat is voor ons heel uitdagend, een van de ontwikkelingen die het werk hier zo boeiend maakt. En we hebben met onze producten inmiddels ook prijzen voor duurzaamheid gewonnen, op grote vakbeurzen in onder andere Parijs en Amsterdam. Dat stimuleert wel, als je werk erkend wordt door de markt.” 

“Met onze process engineers en de bemanning van de machines hebben we wekelijks overleg over de stappen die we op dit terrein maken. En dat gaat verder dan alleen het product zelf. Zo zijn we ook bezig om de verpakking stapsgewijs recyclebaar te maken. Dat móet stapsgewijs, want anders lopen de machines vast. Iedere stap die je maakt, heeft gevolgen voor de rest van het proces.”

Wie nu de vestiging in Suameer bezoekt, ziet ook ongetwijfeld het veld met zonnepanelen dat pal naast de fabriek is gerealiseerd. Bareld: “Zo’n 5.000 panelen zorgen sinds kort voor bijna een kwart van ons totale energieverbruik en voor een besparing van 1.250 ton CO2. Dat zijn hoeveelheden die de moeite waard zijn, dat past naadloos in de manier waarop wij hier met het onderwerp duurzaamheid bezig zijn.”      

Deel dit artikel