Essity Hoogezand aanwezig op Technisch event, Innovatiefestival en Engineering the future

Bieneke Albertema – Hoogezand | Op vrijdag 30 september was Essity aanwezig op het Technisch Event Noorderpoort. Jan Smit en Helma Veerman hebben Essity vertegenwoordigd. Tijdens het event werd er kennis gemaakt met studenten van de opleiding Operator (proces en mechanisch), AOT en Maritiem officier.

Helma Veerman en Jan Smit

Studenten konden kennismaken met onze producten en via een filmpje werd een indruk gegeven van onze techniek en productielijnen.

Verder zijn er ook nog workshops gegeven. Andre Kuipers gaf een lezing over de fascinerende wereld van de ruimtevaart en nam de deelnemers mee op zijn reis van een half jaar in het ruimtestation ISS. Rico Bakker gaf een workshop “De kracht van een slecht idee!”. Over vernieuwend denken, andere vragen stellen en dat gekke onrealistische ideeën je laten loskomen van je gebruikelijke denkwijze. Heel humoristisch en ook heel leerzaam.

Medio oktober vond het Innovatiefestival Midden-Groningen plaats. Een traditie om zoveel mogelijk jongeren voor een technische loopbaan te interesseren. Jaarlijks wordt het innovatiefestival georganiseerd voor basischoolleerlingen uit groep 8. Dit jaar was het thema duurzaamheid.

Onze toekomstige collega’s?

Ook in Hoogezand ontvingen we een groep enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen, die van onze collega’s uitleg kregen over ons productieproces.

Een heel geslaagde ochtend, die hopelijk een aantal toekomstige collega’s gaat opleveren 😊.

 

Helma Veerman, Nick Bakker, Jos van Dijk, Jurjen Smids en Bart Rietveld zijn dinsdag 29 november namens Essity aanwezig geweest op het event ‘Engineering the Future’ van de Hanzehogeschool in Groningen. Dit is een bedrijvenmarkt voor alle technische hbo-studenten. We hebben veel interessante en leuke gesprekken gehad met goede potentiële kandidaten voor stages, afstuderen, traineeships en startersfuncties. Nu hopen dat ze allemaal ook aan de slag gaan in Hoogezand of Suameer!

Aanwezig op Engineering the future

 

 

Deel dit artikel