Electrical supervisor Stefan voelt zich prima op zijn plaats bij Essity Hoogezand

Geplaatst in: December 2022

 

HOOGEZAND – Bij Essity in Hoogezand worden – in een samenwerking met het Japanse UcM – al sinds jaar en dag hygiëneproducten als babyluiers en incontinentiematerialen gemaakt. Wie eenmaal in Hoogezand werkt, wil er vaak niet meer weg. Maar hoewel Essity in het noorden van het land tot de grootste werkgevers behoort, zijn er nog (te) veel mensen die ons bedrijf niet kennen. Daarom vragen we medewerkers af en toe om hun ervaringen als medewerker van Essity te delen met de buitenwereld. De aftrap wordt verricht door Stefan Panneman. 

Stefan is Electrical Supervisor binnen Essity Hoogezand. Hij legt in het kort uit wat zijn functie inhoudt: “In de basis ben ik elektrisch verantwoordelijk voor een productielijn. Van de installatie, zoals de stuurkasten, stopcontacten en alles wat daarbij hoort, tot aan de software. Ik zorg ervoor dat alles blijft voldoen aan de normen die daarvoor gelden. Maar daarnaast zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat de machine maximaal efficiënt draait, dat is de grootste uitdaging.” 

Hoe word je electrical supervisor?

Hoe word je electrical supervisor, moet je daarvoor een speciale opleiding volgen? “Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent, dat je interesse hebt”, zegt Stefan. “Zelf heb ik Mechatronica gedaan, een mbo-4-opleiding. Ik ben met werken begonnen in een broodfabriek. Maar daar was voor mij op een gegeven moment niet zo veel uitdaging meer, dus toen een klasgenoot me tipte over Essity, heb ik hier m’n licht opgestoken. Ik kende Essity eerlijk gezegd niet, maar mijn opa en oma wel. Nou ja, die kenden Mölnlycke, zoals Essity Hoogezand ooit heette.” 

Die directe collega’s van Stefan maken deel uit van een RST, een resource support team.

In het RST zit naast een electrical supervisor ook een mechanical supervisor, een process engineer en een department manager/coach. Stefan: “Met een team van vier probeer je het beste uit een machine te halen.”

“Voor mij persoonlijk is die combinatie techniek en automatisering ideaal”

“Ik kon hier veel meer met software en automatisering doen dan in de broodfabriek, dat was een belangrijke reden voor mijn overstap. En we maken hier hygiëneproducten, dus het is hier heel erg schoon. Eindelijk geen stof meer, zoals ik in de broodfabriek gewend was, dat werkt een stuk fijner.” 

“Voor mij persoonlijk is die combinatie techniek en automatisering ideaal. Maar het fijne aan Essity is ook dat je hier intern alle mogelijkheden krijgt om door te groeien, of om juist over te stappen naar een andere functie. Zoals ik eerder al zei is je interesse en je motivatie het belangrijkste, Essity biedt je de ruimte om je verder te ontwikkelen.”

De ideale mix

De fabriek draait uiteraard 24 uur per dag, maar als electrical supervisor werk ik alleen overdag. Dat ritme vind ik prettig, maar er zijn ook collega’s die het liefst in ploegendiensten werken. Soms full-time, soms wat minder uren in de week, het is maar net hoe je thuissituatie er uitziet.  ‘De ideale mix’ noemen we het hier wel: een perfecte balans tussen uitdagend werk en ruimte voor je privéleven.” 

Ben je geïnteresseerd in een baan in de technische omgeving en wil je meer weten over Essity? Kijk dan eens op werkenbijessity.nl, of op onze corporate website essity.nl.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel