Tork partner van Bocuse d’Or Nederland

Sonja van der Linden – Zeist  |  Bocuse d’Or, genoemd naar chef-kok Paul Bocuse, is de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld. Het is als de Olympische Spelen op gastronomisch niveau. Naast een kookwedstrijd is het ook een menselijk avontuur dat getalenteerde chefs samenbrengt en hen begeleidt op hun weg naar het sterrendom. Tork is trotse sponsor van Bocuse d’Or in Nederland om de naamsbekendheid van Tork onder top-koks te vergroten – de besten op culinair gebied werken met het beste op het gebied van keukenhygiëne!

Samenkomen met veiligheid in gedachten

In september jl. vond de Nederlandse nationale finale plaats bij Gastvrij Rotterdam, waar drie chefs het tegen elkaar opnamen. Gastvrij Rotterdam was de eerste live vakbeurs voor HoReCa Nederland met 11 duizend bezoekers (17% minder dan normaal). De ‘Coronapas’ was verplicht om de beurs veilig te betreden. Gezien de huidige situatie in de branche met de aanhoudende uitdagingen rondom COVID, het acute personeelstekort in de horeca in combinatie met het mooie nazomerweer, was de opkomst boven verwachting.

Gebruik maken van merkleiderschap & hygiëne-expertise

De jury van Bocuse bestond uit vier Michelin-sterrenchefs: Soenil Bahadoer, Dick Middelweerd, Margo Reuten en Erik van Loo; en de keukenjury Marco Poldervaart en Jo Nelissen, beiden zeer ervaren meesterkoks. Wij maakten ook deel uit van de jury, want we reikten de Tork Hygiëneprijs uit voor de chef-kok die tijdens de wedstrijd het meest hygiënisch te werk ging – een cheque ter waarde van 800 euro aan Tork producten. Dus naast de keukenjury beoordeelden Patricia van Izerloo, accountmanager horeca, Ruben Gaasbeek, hygiënespecialist, en ik, de koks op handhygiëne, oppervlaktehygiëne en het gebruik van de geleverde Tork producten.

 

Maximale merkzichtbaarheid

Het merk Tork was gedurende de hele wedstrijd maximaal zichtbaar:

  • Alle keukens waren uitgerust met de Tork Hygiene Stand met de nieuwe Tork Geurneutraliserende zeep, Tork Xpress® Handdoekdispenser, Tork Reflex™ Draagbare dispenser en Tork Kitchen reinigingsdoeken;
  • Jurytafel en VIP-ruimte met Tork LinStyle® bedrukte diner- en cocktailservetten (Bocuse & Tork logo) en Tork Alcoholgel voor handdesinfectie;
  • Het Tork-logo verscheen op alle jassen van de chefkoks, de fotowand en de video die op het grote scherm werd afgespeeld.

Hoewel de verschillen klein waren, wist chefkok Kees Visser zowel de Hygiëneprijs als de nationale finale van Bocuse d’Or in Nederland te winnen samen met zijn commis Jeffrey Buijl, van Restaurant Cristó in Zierikzee. Veel vakbladen pikten dit evenement op, evenals nationale televisie waarbij Kees Visser in zijn restaurant werd geïnterviewd met gebruik van Tork keukendoeken en het dragen van de koksjas met Tork-logo.

Het interview bij Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/opmerkelijk/koksduo-uit-zierikzee-wint-kookwedstrijd-met-hutspotje

Bocuse d’Or fotopagina van het evenement: Foto’s – Bocuse d’Or NL (bocusedornederland.nl)

Deel dit artikel