Essity Gennep erkend leerbedrijf Allround Laborant

John Behet en Alison Gomes Duarte Silva – Gennep  |  In 2019 is Essity Gennep erkend leerbedrijf geworden voor de opleiding Allround Laborant. Sinds die tijd hebben we continu een stagiaire die meeloopt op onze afdeling. Iedereen op de afdeling is hier enthousiast over. Het is leuk om jonge mensen te begeleiden en ze te zien groeien gedurende hun periode bij ons.

Er zit veel verschil in de diverse stagiaires. Soms is een enkele uitleg voldoende en durft de stagiaire al snel op mensen af te stappen met vragen of opmerkingen. Een andere keer lukt dit helaas niet. Ongeveer 1x per maand is er een beoordelingsmoment waarin gevraagd wordt om feedback te geven. Meestal gebeurt dit aan de hand van een formulier dat vanuit school verstrekt wordt. Het betreft niet alleen het functioneren maar ook beoordelingen ten aanzien van hoe er samengewerkt wordt, of iemand initiatief toont en of de werkplek schoon is. Op dit moment werkt Alison bij ons. Ze loopt rondes aan de lijn en verricht zelfstandig de kwaliteitstesten. Hieronder deelt ze haar ervaring.

Alison Gomes Duarte Silva

Mijn naam is Alison, ik ben 19 jaar en loop op dit moment stage op het kwaliteitslab. In september ben ik begonnen bij Essity. Ik zag er een beetje tegenop, maar vanaf mijn eerste dag werd ik goed verwelkomd en ingewerkt. Op een gegeven moment mocht ik ook zelfstandig het rondje lopen en veel kwaliteitstesten uitvoeren. Mijn collega’s zijn heel vriendelijk, zowel in de fabriek als in het lab. Er wordt altijd wel een praatje gemaakt. Zelf volg ik de opleiding Biomedisch-Analist op het RijnIJssel in Arnhem. Hier wil ik mezelf gaan specialiseren in de levensmiddelentechnologie, voornamelijk het kweken van levensmiddelen. Deze stage past daar niet precies bij, het is meer fysisch, maar toch heb ik het super naar mijn zin en word ik eraan herinnerd hoe leuk natuurkunde is.

 

Deel dit artikel