Werken tijdens corona, zo doen we dat in Zeist, deel 2

Christine Voorma – Zeist  |  En nog steeds zitten we stralend thuis te werken, met alle voor en nadelen van dien. Deze kan iedereen invullen: wel sportlegging aan omdat het zo lekker zit, of toch dat leuke bloesje want ik kom vandaag in beeld… Wel make up, niet make up, wat maakt het uit als de hond het enige levende wezen is die hier iets van gaat vinden.

Herkenbaar? Dat zijn toch echt wel de dilemma’s van de thuiswerkende vrouw en soms ook man in 2020. En er sluipt zo langzamerhand sleur in het ritme “thuis”, het dreigt het nieuwe normaal te worden met als een heel groot nadeel dat ik veel te functioneel bezig ben en zelden een ongeremde slappe lach heb. Dus, daar moet verandering in komen! Tip van mij; bedenk een wachtwoord dat elke keer dat je dat moet invullen je in elk geval een kleine glimlach verschaft. En hier helpt onze werkgever enorm bij; wachtwoorden mogen niet meer op elkaar lijken, letters mogen elkaar niet opvolgen etc. Dus leef je uit in creativiteit, bedenk een schunnig, leuk zinnetje, gebruik de eerste letters en zorg ervoor dat je elke keer even lacht; ter inspiratie WTFWznst20; TWifoin1120; IzzgebwemJZ21; IvdKMlddPH0421. Succes en lach!


Eva Schoeren – Zeist  |  Het thuiswerken bevalt nog steeds goed, mijn thuiskantoor voldoet nog steeds prima en bijna alle afspraken kunnen op afstand.

Deze week was ik bij uitzondering wel een keer op klantbezoek, natuurlijk met inachtneming van alle regels, wat ook wel weer eens een welkome afwisseling was. Maar thuiswerken blijft het devies.

Dus had ik een paar hele mooie nieuwe pantoffels in mijn schoentje, want die draag ik vaker dan normale schoenen!

Contact met collega’s mis ik toch ondertussen wel, mede omdat ik per 1 november weer voor het Nederlandse Salesteam PH mag werken. Dat betekent nieuwe collega’s en een nieuwe manager, allemaal in Nederland. Hoewel ik heel prettig en warm ben welkom geheten in het team door iedereen, via Whatsapp, Teams en mail, vind ik het toch leuker wanneer je elkaar echt kan ontmoeten.

Ik neem wel heel bewust tussen de middag even tijd om naar buiten te gaan, met de hond, weer of geen weer. Lekker buiten zijn, de frisse lucht, uitwaaien en even achter de computer weg.

Volhouden doe ik het dus zeker wel, maar mijn nieuwe collega’s ontmoeten en weer op kantoor en bij alle klanten kunnen komen, ook die in België,  is wel een fijn vooruitzicht dat hopelijk niet te lang meer duurt…


Ludolf Bos – Zeist  |  Afgelopen juni heb ik in de Absorber teruggekeken op de eerste periode thuiswerken.

Ik was positief verrast over de wijze en snelheid waarop we onze kantoorwerkplekken verhuisden naar onze zolders, keukens en slaapkamers. Al vrij snel kwam het vooruitzicht dat thuiswerken lang ging duren. Menig thuiswerkplek kreeg een upgrade, van een bloemetje op tafel tot een nieuwe stoel.

Toen de thuiswerkmodus enigszins gevonden was, begon de zomer. Lekker weer! YES! Maar meteen ook de vraag, wat kan en mag? Konden we op pad, naar het buitenland, naar de camping, sporten, barbecueën met vrienden en familie? Allerlei dingen die we zien als ‘the good stuff’.

En dat speelt nu weer, de feestdagen, wat kan en mag? Ik heb er reuze zin in! Ze gaan er anders uitzien, maar met wat aanpassingen zal het evengoed een gezellige tijd worden.

Essity heeft zich laten zien als een veerkrachtig bedrijf waarin medewerkers samen de schouders eronder zetten. Dat is mooi en motiveert om er ook de komende tijd vol energie tegenaan te gaan. De aankomende periode zullen er in meer of mindere mate nog beperkingen zijn, maar dat houdt een keer op. Een natuurlijke reactie na een periode van ingetogenheid is die van uitbundigheid. Dat is zowel zakelijk als privé een prikkelende gedachte.

Ik hoop dat we met zijn allen positief en energiek blijven; zo kunnen we een zinvolle bijdrage blijven leveren.


Wendy van de Wijngaard – Zeist  |  Inmiddels zijn we al 8 maanden in de ban van het Corona-virus en er lijkt nog geen einde in zicht te komen. 8 maanden werken in een bijna leeg kantoor, het went nog niet echt!

Tijdens de zomermaanden mochten er gelukkig wat meer mensen op kantoor komen werken. Het was heel prettig om weer wat bedrijvigheid om ons heen te hebben en wat meer mensen te zien. Helaas was het van korte duur en nu zijn er per dag nog maar een handjevol mensen hier. Onze werkzaamheden zijn enorm uitgebreid; we versturen Tork onderdelen, verzorgen mailings en maken zelfs samplesets voor online trainingen! Ik vind het heel erg leuk om te doen, omdat ik zo meer te weten kom over Essity en de producten.

Hopelijk komt er gauw weer een tijd dat we alle collega’s weer persoonlijk op kantoor mogen verwelkomen!

In juni verscheen deel 1 van werken tijdens corona. Even teruglezen? Dat kan hier.

 

Deel dit artikel