Werken tijdens corona, zo doen we dat in Hoogezand, deel 2

Helma (links) en Shelley

Shelley Som – Hoogezand  |  Mijn bacillen en ik moeten nog steeds wegblijven van de werkvloer. Wel krijg ik steeds meer commentaar dat ze me te weinig zien. Toch fijn dat ik gemist word 😉

Af en toe werkt Helma, onze HR-assistent, aan mijn keukentafel. Gezellig en nuttig. En lekker, deze week is het haar beurt om te trakteren.

Het duurt veel langer dan ik dacht, dus de rommelzolder is nu omgebouwd tot een serieuze werkplek. Met dank aan twee handige werkeloze muzikanten; we moeten elkaar toch een beetje helpen. Fijn, die werkkamer. Als het werk gedaan is, kan ik naar ‘huis’. Zonder laptop in het zicht, zonder verleiding om nog even… Je kent het wel.

Ik ben een stuk handiger geworden met onze Digital Workplace. Ik print veel minder dan gebruikelijk en merk dat het ook niet echt nodig is. Ik heb Notes ontdekt en snap eindelijk hoe Teams en Sharepoint werken. Hartstikke handig, die training via Learning Compass.

Je ziet het, weinig te klagen, zelfs voorzichtige voordeeltjes. Er kan nog heel veel, alhoewel in aangepaste vorm. Ik zie mijn familie gewoon rondom Kerst, maar dan in etappes en zonder knuffels. Zo blijven we gezond, dat hebben we er graag voor over.

 

In juni verscheen deel 1 van werken tijdens corona. Even teruglezen? Dat kan hier.
Deel dit artikel