Werken tijdens corona, zo doen we dat in Cuijk, deel 2

Sjors van Summeren

Sjors van Summeren – Cuijk  |  Ik ben Sjors van Summeren en werk bij Essity Operations Cuijk als magazijnmedewerker in D.C. Maashaven. Een half jaar geleden zaten we aan het begin van het Coronavirus en heb ik een stukje geschreven over hoe er bij ons op de afdeling met Corona wordt omgegaan en welke maatregelen hierbij horen.

Ik kan zeggen dat je niet went aan het feit dat het coronavirus nog steeds onder ons is en dat je er dagelijks mee geconfronteerd wordt.

Bij ons op de afdeling houden we nu nog steeds in 2 groepen pauze om het maximale aantal personen in één ruimte niet te overschrijden en de 1,5 meter afstand te bewaken. Daarnaast is het voor ons als heftruckchauffeur nu ook verplicht om een mondkapje te dragen, behalve als we op de heftruck rijden. Uiteraard is het ook verstandig zoveel mogelijk de handen te wassen en/of te desinfecteren.

Als iemand coronaverschijnselen vertoont, ook al zijn het lichte symptomen, gaat deze persoon bij ons direct in quarantaine en moet zich tevens laten testen. De uitslag wordt dan thuis afgewacht. Dus qua regels beschermen we ons op deze manier zo goed mogelijk tegen corona.

Maar er gloort hoop, nu ons het fantastische nieuws heeft bereikt dat een vaccin tegen het coronavirus heel dichtbij is. Laten we hopen dat het vaccineren snel kan beginnen en dat we langzaamaan weer ons normale leven op kunnen pakken, want daar zijn we allemaal wel aan toe denk ik.

Rest mij nog het volgende te zeggen: ‘Stay safe en let goed op elkaar’.


Annet Boumans

Annet Boumans – Cuijk  |  Hierbij een korte update van mij naar aanleiding van het “thuiswerken” in deze coronatijd.

Ik werk nu 8 maanden vanuit huis en dat gaat me prima af. Essity heeft de mogelijkheden om thuis te werken ook goed geregeld. Het contact met collega’s gaat via Skype. Dat neemt niet weg dat ik het informele contact met collega’s mis. Ik had in maart echt niet gedacht dat het “thuiswerken” zo lang zou kunnen gaan duren. Toch merk je dat je na verloop van tijd ook went aan het thuiswerken.

Sinds de eerste lockdown ben ik 2 keer een dag in Cuijk geweest. Het was de bedoeling dat ik vanaf september 1 dag in de week weer naar kantoor zou gaan. Dat is niet doorgegaan omdat in oktober de corona-maatregelen weer aangescherpt werden door de overheid.

Binnenkort breekt de kerstperiode in coronatijd aan. Dat zal er voor velen van ons toch anders uit gaan zien dan normaal. Wij blijven met ons gezin zo veel mogelijk thuis en binnen de mogelijkheden die er zijn maken we er toch gezellige dagen van.

Hopelijk ziet de wereld er volgend jaar weer heel anders uit!

In juni verscheen deel 1 van werken tijdens corona. Even teruglezen? Dat kan hier.
Deel dit artikel