Weg met binnenplakkers: Global Star 3e kwartaal 2020 – Quality award winnaar is Inco Pants!

Liam Bouwman & Mark Kiers – Hoogezand  |  Een terugkerende klantenklacht binnen Inco Pants was de zogenaamde “binnenplakker”. De meest voorkomende oorzaken van een binnenplakker bij Inco pants zijn een omklappende hoek van de pulpmat (67%) of een te korte waist vouwing (33%).

Een deel van onze producten gaat naar Japan en dit land is onze meest kritische afzetmarkt, waardoor ze een goede graadmeter zijn als het gaat om de door ons geleverde kwaliteit. In 2019 is de binnenplakker als grootste klantenklacht (totaal en Japan) naar voren gekomen en hebben we besloten om dit aan te pakken met Productie en Quality.

Vanuit het wekelijkse proces engineering overleg is overkoepelend over alle panty lijnen een control plan ontwikkeld en uitgerold op alle lijnen. Het control plan bestaat enerzijds uit een nieuw toegevoegde AccuSentry detectie en anderzijds uit sensoren waarvan de positie gemonitord wordt in SPC. Dit laatste is een erg belangrijke toevoeging, omdat hiermee de positie van de sensoren gewaarborgd blijft. Sinds de introductie van het nieuwe control plan is de klacht “binnenplakkers” geëlimineerd!

Deze verbetering kan ook toegepast worden op de P7 machine in Bowling Green en wellicht ook op andere pants machines binnen Essity

Op 12 november 2020 is de award uitgereikt aan de aanwezige PcE’s en Quality medewerkers, maar de felicitaties gaan uiteraard naar de hele afdeling. Ook was er taart voor alle betrokkenen.

Het team met de award
Deel dit artikel