Update Project Everest Suameer

Johan van der Veen – Suameer  |  Het project Everest in Suameer, de investering in een nieuwe productielijn voor de Tork W4 en W7 producten, was bij de laatste update in de Absorber van maart in de fase van “Ready For Shipment” checks van de doosverpakkers en de hoofdmachine, de folder. Midden maart zou het team afreizen naar Frankrijk om de twee doosverpakkers te gaan afnemen, maar dit werd anders door de lockdown die precies op dat moment inging.

De coronacrisis heeft ook het Everest-team voor de nodige uitdagingen gesteld. De doosverpakkers en de hoofdmachine moesten nog afgenomen worden maar de installatie van de andere machines van de lijn stonden ook gepland. Deze installatie heeft doorgang kunnen vinden met strenge maatregelen; zo was er geen enkel “face to face” contact tussen de engineers van de leveranciers en de medewerkers van Essity. De ruimte waarin de Everest-lijn is opgebouwd, werd volledig afgesloten van de rest van Essity Suameer.

Het team moest nadenken over de mogelijkheden die er waren om de machine-afnametesten door te kunnen laten gaan, ondanks dat er niet meer gereisd kon worden. De afname van de doosverpakkers in Frankrijk was een goede testcase, want deze machines waren al redelijk bekend bij het team en met een aantal vaste camera’s en een mobiele camera konden we de “remote- RFSen” in een aantal Teams sessies afronden.

Met deze ervaring kon de voorbereiding voor de remote RFS voor de hoofdmachine uit de USA starten. Deze machine is een flink stuk groter en gecompliceerder en vroeg een andere aanpak. Ook hier werden camera’s ingezet. De succesfactor van deze remote RFS zat hem in de mogelijkheid van de inzet van Essity-collega’s uit Neenah, bijna om de hoek van de leverancier. Met de hulp van dit team ter plaatse en het Everest-team in Suameer achter een groot scherm, konden we de testen met succes afronden. De laatste machine van de Everest-lijn kon verscheept worden!

 

Ondertussen zijn we bezig met de installatie van de hoofdmachine, een operatie waar erg veel energie in gestoken is om die voor elkaar te krijgen. Om toestemming te krijgen voor de uitvoering, is een plan gemaakt waarin geschreven is welke voorzorgsmaatregelen er genomen worden om de installatie zo “corona-proof” mogelijk uit te kunnen voeren. Ook hier gaat het om hygiëne, afstand en luchtcirculatie. Zo zijn er op de locatie in Suameer toiletwagens geplaatst om de verschillende teams te kunnen scheiden, gescheiden lunchfaciliteiten geplaatst en afstandsdetectie op de man gedragen. Bovendien moet iedereen die in het Everest gebied aanwezig moet zijn, een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen.

De installatie van de hoofdmachine verloopt inmiddels voorspoedig, een kleine vertraging bij aankomst van de containers in Rotterdam hebben we kunnen wegwerken en inmiddels loopt alles mooi op schema. Op het moment van schrijven is de spanning op de machine gekomen en zijn we bezig met alle I/O checks en andere testen. De operators zullen de komende weken aansluiten en de eerste testen met materiaal zullen voor de kerst nog plaatsvinden.

In het nieuwe jaar zullen alle leveranciers (na een quarantaineperiode) naar Suameer komen om de gehele lijn in gebruik te nemen, waarna de productie kan gaan starten. Hierover later meer.

Deel dit artikel