Tork PeakServe, onze baanbrekende innovatie, al 3 jaar op de markt

Geplaatst in: December 2020

 

Angela Childs, Inka van Viegen – Zeist  |  We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt met onze baanbrekende innovatie Tork PeakServe Continue Handdoek Systeem, want in september was het drie jaar geleden dat dit innovatieve nieuwe systeem op de markt kwam. Omdat we de hygiëne in sanitaire ruimtes over de hele wereld blijven verbeteren, is het belangrijk dat we even stilstaan bij deze grote prestatie.

“Drie jaar geleden lanceerden we Tork PeakServe als een baanbrekende innovatie, om onze klanten waarde te leveren en de verwachtingen van hun handdrogingervaring te overtreffen”, deelt Beto Cajiga, Vice President Marketing. “We hebben Tork PeakServe met succes gepositioneerd als het hoge capaciteitssysteem dat het meest geschikt is om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, en vandaag de dag kunnen we erg trots zijn op de groei die we in deze korte tijd hebben bereikt. De toewijding van ons team aan uitmuntendheid is ongeëvenaard en ik heb er alle vertrouwen in dat we nog jaren hierop kunnen voortbouwen.”

Een gedegen teaminspanning

Het op de markt brengen van een innovatief nieuw systeem is een teaminspanning. Vele jaren van ontwikkelingswerk en onderzoek zijn besteed aan het creëren van Tork PeakServe en de inspanning eindigt niet op de lanceringsdag. Van GBIS tot R&D, marketing, sales, productie en vele anderen, Tork PeakServe is een prachtig voorbeeld waar iedereen betrokken is om een echte innovatie en verandering in de markt teweeg te brengen. Bovendien laat het zien dat onze organisatie in staat is om de lancering van topproducten volledig uit te voeren. Ook de Benelux Sales en CS teams hebben vanaf het begin een groot aandeel gehad in de verkoop van Tork PeakServe.

In de tijd van COVID-19 is dit nog meer waar geworden, nu onze oplossingen steeds meer in trek zijn omdat bedrijven opnieuw willen openen met de beste hygiëne-oplossingen. We zien een duidelijke verschuiving van Jet-Air-Dryers en textielrollen naar papieren handdoeken. Voor Tork PeakServe kunnen we ook claimen dat eindgebruikers en gasten in 3 seconden bediend worden, wat 4 keer sneller is dan JAD’s. Dit zorgt voor een betere sociale afstand en het sneller verlaten van de sanitaire ruimtes.  We helpen klanten met het implementeren van betere hygiënestandaarden en bieden waardevolle inzichten om hen verder te ondersteunen.

Meer inspanningen in de hele organisatie om robuuste marketingcampagnes sneller uit te voeren, op een manier die inspeelt op de behoeften van onze klanten en die relevant is per segment, werpt zijn vruchten af. Begonnen in de drukbezochte locaties van het commerciële segment, hebben we onze focus uitbreid naar de andere segmenten Gezondheidszorg en industrie en nu ook veel meer op horeca. Beginnend met de hoofddispenser en 1 navulkwaliteit, hebben we dit in 2020 aangevuld met een extra set minidispensers en 2 inbouwkastadapters.

“Het is een stimulans om de focus en de inspanningen te zien die ons Essity team sinds de lancering heeft geleverd om dit innovatieve nieuwe systeem te promoten en te verkopen. De lancering van Tork PeakServe heeft aangetoond hoe elke functie in de organisatie als één team heeft samengewerkt om deze uitzonderlijke resultaten neer te zetten”, aldus Jutta Boone, Sr. Product Manager Hand Towels EU, Region Central

Zeer klantgericht

Klanten zoals de KöPi Arena in Oberhausen kunnen de constante hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service en producten bevestigen. Na de overstap naar Tork PeakServe hebben de medewerkers tijdens evenementen veel soepelere processen gehad. Zeer positieve feedback van het schoonmaakpersoneel en de bezoekers dankzij de goed gereinigde en goed uitgeruste toiletten.

“Het schoonmaakteam kan de bespaarde tijd gebruiken (… door de dispenser niet bij te vullen …) en zich concentreren op andere taken die een hogere prioriteit hebben. De toiletten kunnen nog schoner worden gehouden. Florian Wels, SMG Entertainment (Duitsland)

We horen steevast van de eindgebruikers dat ze het systeem naar waarde schatten:

 “Tork PeakServe Continuous Hand Towel heeft het uiterlijk van onze sanitaire ruimtes verbeterd.  Er is minder rommel, minder afval en minder tijd nodig om bij te vullen.” Leigh Wallhead, Technical Co-ordinator at Smurfit Kappa (V.K.)

“Met de nieuwe dispensers is het werk beduidend minder belastend voor het schoonmaakpersoneel.  Het is gemakkelijk te zien dat we minder vaak handdoeken hoeven bij te vullen.”  Ulrika Kerttu, site manager van Sodexo verantwoordelijk voor de schoonmaak bij Gekås (Zweden)

De betrokkenheid van de eindklant blijft een integraal onderdeel van ons succes. Impactvolle marketing zoals de Jet Air Dryer vervangingscampagne is een aanvulling op onze sterke focus op klantentraining en conversies. Zo worden Tork PeakServe YouTube-video’s op grote schaal bekeken en blijven ze een belangrijk kanaal om klanten te helpen de productkenmerken grondig te begrijpen en op de hoogte te blijven van onze oplossingen. In een tijd waarin face-to-face interacties beperkt zijn, is ons gebruik van digitale marketing, communicatie en training kritischer dan ooit.

“In de afgelopen drie jaar hebben we als organisatie kunnen leren om ideeën, best practices en klanten transatlantisch te delen om als één team te werken aan een recordgroei rond dit unieke en innovatieve systeem”, vertelt Jutta Boone, Sr. Product Manager Hand Towels EU, Region Central.

Drie belangrijke lessen van drie jaar in de markt zijn: 

  • Verkopen met producttesten, werkt het beste: Zodra dispensers aan de muur worden gehangen, worden ze zelden weggehaald. Voor dit systeem zien we dat meer dan 50% van de testen omgezet kan worden in een verkoop. In sommige markten zien we zelfs een proefomschakeling van 65%.
  • Laat het vaak zien: neem Tork PeakServe mee, toon het systeem op afspraken, zelfs virtueel. Want zelfs als een klant niet denkt dat het de beste oplossing voor hem of haar is, kan het zien ervan tijdens het verkoopgesprek vaak zijn of haar interesse wekken.
  • Bundel: Tork PeakServe helpt bij het openen van de deur en het voeren van een gesprek, maar laat het daar niet bij zitten. Verkoop het volledige Tork-pakket.

De Benelux heeft de afgelopen jaren verschillende klantcontracten met succes afgesloten. Veel grotere bedrijven en ook kleinere trouwe klanten, die meteen overtuigd raakten van de voordelen. Ook werd de beroemde Purus award gewonnen op de CMS beurs (2017), Tissue World magazine Mill Award voor “Best Tissue Marketing Strategy” (2018) en Category Winner van de ISSA Innovation Award for Dispensers (NA, 2020) om enkele van de vele erkenningen te noemen.

Proficiat aan het hele team voor drie jaar indrukwekkende resultaten! Blijf je successen en best practices binnen de organisatie delen.

Wil je meer weten over Tork PeakServe, dan kun je contact opnemen met Jutta Boone of onze Tork sales- en marketingcollega’s. Of lees meer door onderstaande website en campagnepagina’s te bezoeken.

De Tork PeakServe-familie groeit | Tork NL

The Tork PeakServe family is growing | Tork UK

Paper hand towel dispenser | Tork UK

https://www.youtube.com/watch?v=tyM3lHtJscw

Tork PeakServe® Continuous™ Hand Towel, White (Tork-Essity-EU) | Powered by BIMobject

Print Friendly, PDF & Email