IDC Maashaven duurzaam de winter in

Mark van Schagen – Cuijk  |  In de Absorber van juni 2020 staat beschreven hoe we het IDC Maashaven van het gas af krijgen. Nu is het zover! Er is een nieuwe verwarming geïnstalleerd die is aangesloten op de restwarmte van de BECC (Bio-energie Centrale Cuijk).

De installatie was nog een hele klus. 5 weken lang zijn 2 tot 5 mensen bezig geweest om alles te installeren: leidingen met 100 mm diameter, 16 nieuwe heaters, een pomp en expansievat en een 150 meter lange balk door het hele magazijn om alles aan op te hangen.

Ondanks de Covid-maatregelen kon dit project gelukkig doorgaan. Afstand houden was in dit grote magazijn goed mogelijk, altijd een mondmasker op en zoveel mogelijk van elkaar gescheiden werken en pauze houden.

De vuurproef is geweest, tijdens de paar koude dagen (in deze warme novembermaand) hebben we de hal mooi op temperatuur gehouden met de restwarmte van de BECC. Zo gaan we nog efficiënter om met de warmte die de BECC aan de papierfabriek levert en hiermee gaan we per jaar zo’n 100.000 m3 aardgas besparen in het IDC Maashaven.

v.l.n.r.: Sjors van Summeren, Klaas Groet, Barbara Kaczynski, Mark van Schagen, Grad Hendriks
Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel