Handhygiëne tijdens het ‘nieuw normaal’ is de drijvende kracht achter verkoop Tork Skincare

Tork Skincare Team – Zeist  |  Een recente studie door Essity onder 15.000 mensen wereldwijd, die werd gelanceerd tijdens de Global Hand Washing Day, heeft een toename van 26% in handen wassen per persoon sinds de COVID-19 pandemie aan het licht gebracht.

Ook desinfectiemiddelen maken steeds meer deel uit van ons dagelijks leven, als aanvulling op het wassen van de handen wanneer er geen water en zeep beschikbaar is en zelfs na het wassen van de handen (25% van de ondervraagden). Het onderzoek toonde ook aan dat mensen na COVID-19 veel hogere verwachtingen hebben van de hygiënestandaarden. Wij leerden dat 6 van de 10 respondenten hogere hygiënemaatregelen in restaurants verwachten. Voor de gezondheidszorg is dit zelfs 7 van de 10.

Het is dus geen wonder dat de vraag naar desinfectiemiddelen over de hele wereld enorm is toegenomen.

Professional Hygiene heeft snel gereageerd om de vulcapaciteit van de Tork Sanitizer in de EU met 1000% te verhogen. Daarnaast hadden we ook meer dispensers en standaards nodig om onze eindklanten te helpen te voldoen aan de verhoogde hygiënestandaard die hun klanten nu in alle segmenten verwachten.

In de Benelux hebben wij ons meer gefocust op Skincare en hebben wij daarmee onze verkoop van Skincare van januari tot oktober van dit jaar met 60% verhoogd. De verkoop van desinfectiemiddelen is bijna verdubbeld met +185% – dat is 114.000 liter MEER dan vorig jaar. Sanitizers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Vergeet niet: het wassen van je handen met water en zeep en het drogen met een papieren handdoekje is altijd de eerste keuze voor een goede handhygiëne. Dit omdat desinfectiemiddelen minder goed werken bij het verwijderen van vuil. Ook verliezen ze hun effectiviteit als ze op vuile handen worden gebruikt.

Blijf veilig!

Het Tork Skincare Team

 

Deel dit artikel