Groot onderhoud aan de 10 KV-installatie Hoogezand 2020

Geert van der Veen & Henk Noot – Hoogezand  |  Na lange voorbereiding was het dan zover. In het weekeinde van 24 en 25 oktober hebben wij het groot onderhoud uitgevoerd aan onze 10 KV-installatie. Dit is een verplichting vanuit de NEN 3840.

Uit veiligheidsoverwegingen werd de fabriek Hoogezand afgesloten vanaf zaterdag 06:00 tot maandag 06:00 voor personeel. Zo’n zestig elektro-mensen en specialisten waren op het terrein aanwezig waaronder contractors zoals Struckton, Flinter, Schmitt (trafo’s) en Spie en natuurlijk onze eigen mensen ter begeleiding en voor het oppakken van acties die alleen spanningsloos konden worden uitgevoerd.

Het onderhoud houdt in dat alle transformatoren, verdelers en schakelaars met bijbehorende E kasten van de 10 KV-installatie worden schoongemaakt. Daarna worden deze doorgemeten op eventuele tekortkomingen.

Dankzij de inzet van alle betrokkenen hebben we tijdens deze dagen geen veiligheidsissues gehad. De werkzaamheden zijn goed verlopen en zondag om ca 15.00 zijn we begonnen om de 10 KV-installatie weer in bedrijf te nemen. Hierna konden we de fabriek in stappen weer in bedrijf nemen en de machines weer voorzichtig opgestart worden. Het volgende onderhoud staat alweer gepland in 2024.

Een impressie van deze werkzaamheden zie je ook op de foto’s.

Wij bedanken de catering voor de goede verzorging en alle betrokkenen voor de inzet.

Deel dit artikel