Een nieuwe baan in coronatijd

Eline van der Vlist – Zeist  |  Beginnen aan een nieuwe baan, een spannende periode. Helemaal in deze uitzonderlijke tijd. In de hele wereld staat alles in het teken van het bestrijden van het COVID-19 virus en gaat alles ‘anders’ dan normaal. Maar wat nou als je in de tijd van corona start met een nieuwe baan?

Sinds 1 juli 2020 ben ik werkzaam als Continence Care Advisor bij Essity. Een uitdagende rol waarin ik mij focus op de Long Term Care in de regio Noordwest-Nederland.

Waar een nieuwe medewerker bij Essity normaal gesproken een inwerktraject doorloopt en aan kan sluiten bij verschillende collega’s die afspraken bij klanten hebben, gaat het in deze tijd net even anders. Inwerken op minimaal 1,5 meter afstand, daar is het de afgelopen periode op neer gekomen. Er werden creatieve oplossingen bedacht voor werkzaamheden die vóór corona als normaal werden beschouwd.

Inmiddels heb ik met een groot aantal collega’s via Skype kennisgemaakt. En ook het meekijken met afspraken die collega’s met klanten via een beeldscherm hadden gaf een hele andere dimensie aan het inwerktraject. Afspraken met klanten zijn in deze periode natuurlijk ook niet zoals ze normaal gesproken gaan. Toch heeft dit zeker zijn charme. Collega’s hebben net even wat meer tijd voor een kennismaking en doordat je direct een kijkje krijgt in de woonkamer van je nieuwe collega maakt dat het gesprek een stuk persoonlijker, ook al is de afstand wat groter. En ondanks dat sfeer en dynamiek lastig over te brengen zijn via een beeldscherm, heb ik de bedrijfscultuur kunnen ervaren via de digitale samenkomsten zoals de HMS- en LTC meeting via MS Teams.

Wat ik heb opgemerkt is dat collegialiteit echt centraal staat bij Essity. Oprechte interesse en behulpzaamheid van collega’s, maar ook oprechte interesse in klanten.

Mijn eerste maanden bij Essity heb ik als ontzettend warm en betrokken ervaren en dat heeft indruk gemaakt! Ik kan niet wachten om klanten en alle collega’s in real life te ontmoeten. Voor nu voor iedereen: blijf gezond!

Met collegiale groet, Eline van der Vlist

Deel dit artikel