Donderdag 15 oktober was het Wereld Handenwasdag

Sophie Vrolijks – Zeist  |  Donderdag 15 oktober was het Wereld Handenwasdag. Op die dag heeft Essity mede namens Tork een persbericht uitgestuurd met resultaten uit de wereldwijde Essentials Initiative Survey.

De Essentials Initiative Survey wordt elke twee jaar uitgevoerd in 15 landen. Het doel is om het bewustzijn rondom hygiëne, gezondheid en welzijn te vergroten.

In tien landen – waaronder Nederland – is dit jaar de speciale COVID-19 enquête gehouden. Belangrijkste uitkomst is dat driekwart van de mensen vaker de handen wast dan voor de pandemie. Maar niet uit zorg voor anderen: 73% wast zijn handen voor eigen veiligheid en slechts 23% om anderen te beschermen.

Vrouwen blijken een rolmodel te zijn. Veel vrouwen (80 procent, tegenover 70 procent van de mannen) wassen hun handen na het niezen of het neussnuiten. Ook buitenshuis zijn vrouwen voorzichtig: 84 procent geeft aan hun handen te wassen na het aanraken van ‘vreemde’ oppervlakken zoals deurklinken en trapleuningen. Bij mannen doet 76 procent dit.

In publieke ruimtes is de manier waarop wordt omgegaan met handhygiëne essentieel geworden om klanten zich veilig en op hun gemak te laten voelen. Tijdens COVID-19 zijn de verwachtingen ten aanzien van hygiënestandaarden toegenomen.

Het persbericht kon rekenen op veel media-aandacht. Een groot stuk in de Libelle en het Algemeen Dagblad – en alle lokale afdelingen van het Algemeen Dagblad zoals de Gelderlander en het Eindhovens Dagblad – plaatsten een artikel over het onderwerp.

Al met al een fijne dag voor Essity en Professional Hygiene!

 

Deel dit artikel