The making of… een dag uit het leven van een Essity-medewerker

Linda Horlings – We kregen de vraag vanuit ons hoofdkantoor in Stockholm om hier op onze locatie in Hoogezand een (internationale) Essity film te draaien. Dat vinden wij natuurlijk een enorme eer en daar mogen we echt trots op zijn; Hoogezand Werkt!

De film is gebruikt op de Essity website, voor andere communicatiedoeleinden en vooral ook op social media (LinkedIn, Instagram, Facebook en Youtube). Het doel van de film is om de naamsbekendheid van Essity te vergroten door uitleg te geven waar Essity voor staat, welke producten we maken en het op deze manier aantrekkelijk te maken voor potentiële nieuwe collega’s om bij ons te komen werken.

De film gaat over ‘een dag uit het leven van iemand uit een Essity fabriek’. Collega Rianne Oosting is de hoofdpersoon in het verhaal en zij heeft door middel van een soort van selfie een werkdag gefilmd. ​Hiervoor droeg ze een helm met daarop een camera. Ze start de werkdag met het in ontvangst nemen van een pakketje en ze neemt vervolgens de kijker mee door de hele fabriek en levert tenslotte het pakketje af aan het eind van de film. Er blijken geinige stickers in te zitten die als ogen op een robot geplaatst gaan worden.

Het was nog even spannend aan het eind van de eerste draaidag. De camera van de filmploeg bleek namelijk kapot. Dat was flink balen maar gelukkig konden ze uit Amsterdam nog een soortgelijke camera huren. De volgende dag konden de opnames hervat worden.

Het zijn mooie beelden geworden. Het filmpje kun je bekijken op onze website.

Deel dit artikel