Sint bezoekt Essity Gennep

Bob Peters – Op zaterdag 30 november was het eindelijk weer zover! Het jaarlijkse bezoek van Sint en zijn Pieten aan de kinderen van Essity. Om de Sint te ontmoeten waren de kinderen met hun ouders naar proeflokaal 1891 in Heijen gegaan. Daar zou de Sint komen. De koffie, thee en limonade stonden al klaar. Met natuurlijk lekkere speculaas, taaitaai en pepernootjes. Vol spanning werd er gewacht op wat er komen zou. En vooral wie er komen zou! Want zou de Sint de kinderen hier wel verwachten?

Eindelijk! Daar kwamen drie Pieten. Maar waar was Sinterklaas? Dat wisten de Pieten ook even niet. Zij dachten dat de Sint er al zou zijn. Ook de cadeautjes waren ze kwijt. Wat nu!?!?

De Pieten besloten om Sinterklaas te gaan zoeken. Ze gingen ieder een kant uit.

Plots kwam er weer iemand binnen. Het was Sinterklaas! Hij had een grote zak cadeautjes bij zich en strooigoed. Maar hij was zijn Pieten kwijt! Gelukkig waren er een paar goede hulppietjes in de zaal. Zij gingen samen met hun vaders rond met het strooigoed en zorgden ervoor, dat alle kinderen een handje pepernootjes kregen.

Hé, daar waren eindelijk de Pieten ook weer! Ze hadden zich ‘s ochtends verslapen en waren daardoor te laat opgestaan. Sinterklaas kon de Pieten niet vinden en was alleen op pad gegaan. Maar gelukkig hadden ze elkaar weer gevonden!

Er werden nog gezellige Sinterklaasliedjes gezongen en Sinterklaas had leuke gesprekjes met de kinderen. Natuurlijk waren er ook cadeautjes! Om de beurt kregen de kinderen een hand van de Sint en een cadeau. Wel even wachten met uitpakken tot iedereen zijn cadeautje had. Sint begon af te tellen. Dat ging wel wat langzaam… Maar uiteindelijk mocht er dan toch uitgepakt worden. Dat leverde veel vrolijke gezichtjes op!

Nog gezellig met zijn allen op de foto met Sint en zijn Pieten en toen was het alweer tijd voor de Sint om verder te gaan.

Dank u wel Sinterklaasje! Tot volgend jaar!

Deel dit artikel