Project Mirai: alle hens aan dek

Liam Bouwman en Harold Baas – Essity maakt prachtige kostbare producten die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van de consument. Wist je dat alle Inco-producten (zowel de broekluiers als het incontinentieverband) het label MD dragen? MD staat voor Medical Device, vrij vertaald een “medisch product”. Een medisch product moet voldoen aan specifieke wetgeving en mag alleen dan verkocht worden aan ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij de apotheek.

Tot voor kort vielen onze Inco-producten onder de MDD – Medical Device Directive, wat zoiets betekent als een algemene richtlijn voor medische producten. Vanaf mei 2020 zal dit echter veranderen. Dan wordt de MDR – Medical Device Regulation van kracht binnen de Europese Unie. Aan deze specifieke wetgeving moeten onze producten dus voldoen om verkocht te kunnen worden.

batchnummer

Zoals je zult begrijpen heeft dit grote consequenties voor de productie en verscheping van onze producten. Zo moeten alle productiebatches traceerbaar zijn. Of dat nu in een magazijn ligt, in een winkel staat of al bij een klant thuis ligt. Alle producten die van de band rollen moeten dus voorzien worden van een uniek batchnummer.

Omdat dit voor mei 2020 allemaal gerealiseerd moet zijn, kunnen we ons niet permitteren tijd te verliezen en gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag om deze aanpassingen in onze organisatie, ons productieproces en binnen het FGW door te voeren. Veranderingen die moeten worden doorgevoerd terwijl er vele andere activiteiten hoog op ons prioriteitenlijstje staan.

Het is van groot belang dit allemaal vóór mei 2020 te realiseren, omdat anders het uitleveren van onze Inco-producten (en dat geldt voor alle Europese Essity Inco productielocaties) in gevaar komt. Dus alle hens aan dek voor dit project.

Deel dit artikel