Nieuws van het Gennep Sponsorfront

Het sponsorbeleid van Essity Gennep is gekoppeld aan de inzet van medewerkers in de samenleving. Veel medewerkers zijn actief in het verenigingsleven of zetten zich in voor een goed doel en worden daarin financieel ondersteund met een sponsorbijdrage.

Halloween kids event Offere

René van de Ven – Op zaterdag 2 november j.l. werd in Afferden voor de 2de keer Halloween gevierd. Dit was mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Essity.

Om 15.00 uur werden de griezelige deuren geopend en konden de kids genieten van een springkussen, spookhuis en knutseltafel. Bij de entree kregen ze een “gruwelijk lekker bon”. Hiervoor mochten ze een bloederig broodje, spookcorn en een heksendrankje halen. Tot 19.00 uur hebben de kids en ouders zich kunnen vermaken onder het genot van een hapje en drankje in onze gruweldisco. Namens team HKEO gruwelijk bedankt voor de sponsoring!

Sinterklaas in Melderslo

Sonja Moorren – Al een heel aantal jaren ben ik actief betrokken bij de intocht in Melderslo. In september komen we voor de eerste keer bij elkaar om ideeën op te doen voor het verhaal van Sinterklaas in Melderslo. Wij zijn met een gezellige groep, waarbij dit jaar weer 2 nieuwe creatieve leden zijn aangesloten. Allerlei ideeën passeren de revue en vaak hebben we op avond 1 al grofweg een idee en gaan we aan de slag. Dit jaar kwam Sinterklaas al vroeg aan in Melderslo en daardoor kwamen we op het idee om Sintermerte, die nog maar net het land uit was, erin te betrekken.

Op de dag zelf is het gezellig druk bij Annie in huis, 9 Pieten, een Sinterklaas en nog wat leden van de commissie bereiden zich voor op de intocht. Schminken, aankleden, eten, drinken, lippenstiften en wachten….

Het is altijd heel leuk om die blije gezichten van de kinderen te zien wanneer de Sint en zijn Pieten aankomen. En zoals altijd met die Sint gaat het in Melderslo ook niet helemaal vlekkeloos. Een caravan staat op het kerkplein, waar 2 Pieten in zitten die niet uit Spanje zijn gekomen, maar uit Oostenrijk. In skipak en accessoires verschijnen ze ten tonele. Ze zijn wat verbrand, maar in ieder geval mooi dat ze er zijn.

Na ontvangst op het kerkplein gaan we in een optocht naar het MFC, waar de groepen kinderen optredens verzorgen. Maar die ene Piet schopt het in de war, want Sintermerte liedjes zingen bij de intocht van Sinterklaas is not done. Sint probeert het nog eens te leren, maar tevergeefs. De kinderen krijgen de taak om deze Piet sinterklaasliedjes te leren en dat doen ze goed met al hun prachtige optredens. Na een aantal optredens is de Piet om en zingt alleen nog maar sinterklaasliedjes.

Het was weer een geslaagde middag.

Deel dit artikel