Go Gemba!

Laura Voss – Op woensdag 11 september jl. hebben we in Gennep een fantastische gelegenheid gehad om via een “Go Gemba” opdracht circa 70 studenten van verschillende hogescholen uit Nederland kennis te laten maken met onze productieprocessen en mogelijk te enthousiasmeren voor een toekomstige vacature en/of afstudeeropdracht.

Het betrof studenten Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouw, Electro, Chemie en Bedrijfseconomie, die in hun 4e jaar de minor Continue Verbetering volgen en daarna afstuderen.

De studenten hebben ons, verdeeld over twee groepen, ‘s ochtends en ’s middags bezocht. Allereerst werden ze welkom geheten door hun docent. Daarna kregen de studenten een presentatie over Essity en onze veiligheidsregels, waarna de studenten in groepjes van vijf, onder begeleiding van een aantal van onze medewerkers, de werkvloer op zijn geweest. Het doel hiervan was op zoek te gaan naar verspillingen of verbeteringen op de werkvloer, met de focus op veiligheid en (risico op) vervuiling.  De verschillende machines en de werkvoorbereidingsruimte bij Nabuurs werden bezocht.

Na het rondje Go Gemba vond er in de Conferentiezaal een terugkoppeling plaats waarin de studenten hun bevindingen aan ons presenteerden.

Hierna gingen de studenten met een beter beeld over Essity Gennep met een goodie-bag weer huiswaarts.

Deel dit artikel