Essity op jaarcongres Verpleegkundig Specialisten V&VN

Pien de Bel

Sophie Vrolijks en Pien de Bel – Op 3 en 4 oktober vond in Noordwijkerhout voor de 11de keer het Jaarcongres van de V&VN – afdeling Verpleegkundig Specialisten plaats. Even wat achtergrondinformatie: de V&VN is de Beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, met 100.000 leden. De vereniging is opgedeeld in veel afdelingen, omdat er natuurlijk veel gebieden zijn waarin verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam zijn. De groep Verpleegkundig Specialisten is een bijzondere omdat zij in elke tak van de zorg kunnen werken: binnen de GGZ, ziekenhuizen maar ook binnen verpleeghuizen. Zij hebben na hun opleiding HBO-V een specialisatie gevolgd waardoor ze meer medische kennis hebben en bevoegd zijn om te diagnosticeren en te behandelen.

Het Medisch Adviseurs team van onze buitendienst vertegenwoordigde Essity op dit congres. We wilden bij de verpleegkundig specialisten de interesse peilen voor wondzorg: kennen zij onze merken en in hoeverre houden zij zich zelfstandig bezig met wondzorg? We hadden grofweg twee onderwerpen:

  • Veilig plakken; er wordt veel geplakt in de zorg. Zoals verbanden, sondes en drains. Hiervoor hebben wij de nieuwe Skin Sensitive lijn maar ook Cutimed Siltec. Deze producten kleven door siliconen en niet door lijm. Heel veilig, ook voor de kwetsbare huid.
  • Veilig reinigen: voor dit onderwerp hebben we de producten Cutimed Sorbact en Cutimed Debriclean laten zien. Met Cutimed Sorbact wordt zonder risico’s de wond gereinigd en met Cutimed Debriclean kan op een veilige manier dood weefsel uit een wond verwijderd worden.

Omdat we twee van onze merken lieten zien, Leukoplast en Cutimed, was de stand in Essity-stijl: en dat betekent magenta! We vielen behoorlijk op. De toegevoegde waarde van onze aanwezigheid op deze beurs zat hem met name in het persoonlijk contact: je spreekt veel mensen die onze merken wel kennen en gebruiken, maar wij kennen ze vaak nog niet persoonlijk. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld nog niet goed op de hoogte van onze laatste veilige producten. De interesse voor onze stand was dan ook groot onder de bezoekers en we hebben veel van onze voorschrijvers kunnen spreken.

 

Deel dit artikel