Vrijwilligerswerk naast mijn werk bij Essity Operations Cuijk B.V.

Jos Peters – Cuijk | Ik ben werkzaam op de afdeling Converting. Daar ben ik op 11 november 1985 begonnen als operator. Destijds werkten we nog in 3 ploegen met 25 personen op de afdeling en 2 à 3 personen per lijn. Nu werken we gemiddeld met 1 persoon aan de lijn. Het werk was destijds zwaarder dan tegenwoordig, maar het was altijd gezellig met zoveel collega’s. Ik heb me nu opgewerkt naar lead operator, vervangend shift leader ploeg D.

Naast mijn werk bij Essity Cuijk verricht ik ook vrijwilligerswerk bij het buurthuis / gemeenschapshuis het Doehuis in Cuijk. Daar doe ik het onderhoud, de tuin, draai ik bardiensten bij feestjes en zit ik in het bestuur.

Werk en vrijwilligerswerk kruisen zich hier omdat Essity onlangs als sponsoring de handdoekautomaten heeft vervangen.

Zonnebus, Cuijk

Tevens heb ik zitting in het bestuur van de Zonnebus. Een project dat ervoor zorgt dat mensen die slecht ter been zijn tegen een kleine vergoeding (2 euro) worden vervoerd naar alle winkels in Cuijk. Er is een vaste route die gereden wordt langs meerdere opstapplaatsen. We zijn begonnen in de wijk Padbroek, maar rijden nu door geheel Cuijk. Momenteel rijden ca. 18 chauffeurs ieder een dagdeel, dit zijn allemaal vrijwilligers. Daarbij hebben we een tweede bus rondrijden die dienst doet als belbus, deze rijdt op afspraak naar bijvoorbeeld het Maasziekenhuis in Boxmeer.

Daarbij ben ik ook assistent hoofdsteward bij de mooiste club van Nederland, namelijk NEC Nijmegen. Ik sta op de tribune in het Goffertstadion en houd een oogje in het zeil v.w.b. eventuele ongeregeldheden. Dit mag ik al jaren samen met mijn vrouw Miranda doen. We gaan naar alle wedstrijden, zowel thuis als uit.

Deel dit artikel