Lunchwandelen in de achtertuin van Prins Alfred den Urste

Alfons Gosselink (ext) – Cuijk | Jullie kennen me misschien nog niet, maar ik zie werknemers van Essity Operations Cuijk B.V. vaak in de lunchpauze een rondje lopen in onze mooie omgeving.

Dit jaar is het geen werknemer van Essity die Prins Carnaval van Katwijk is geworden, maar iemand die dicht bij jullie productiebedrijf woont. Werknemers van de locatie Katwijk kennen zeker de ventweg naast de drukke industrielaan Lange Linden. Daar staan 5 woonboerderijen en de meest linkse aan de kant van Katwijk is van ons. Tot 10 jaar geleden had nog iedere boerderij een weiland aan de achterzijde, maar sinds het laatste decennium door grindafgraving hebben we een mooie plas met recreatie-mogelijkheden daarvoor in de plaats gekregen.

Naast onze geitenwei en de nieuwsgierige Schotse Hooglanders staan verschillende fruitbomen. Wanneer de appels of peren in de herfst rijp zijn kunnen jullie op vrijdag, mijn vrije dag, gerust langskomen om wat voor onderweg mee te nemen als jullie aan het wandelen zijn. Meestal ben ik buiten in de tuin aan het werk. Kom dan meteen een kijkje nemen in onze tuin met bloeiende borders.

Daarnaast hebben we nog een appartement om te verhuren, zie zeilendekraay.nl. Het zijn vaak wandelaars of fietsers die komen logeren, maar ook af en toe werknemers van omliggende bedrijven die een paar dagen daar aan het werk zijn. Ze slapen dan aan de kant van het water en zien dan de mooie natuur en komen helemaal tot rust.

Ik hoop zo een kleine introductie te hebben gegeven en zie jullie binnenkort wel weer voorbijwandelen. En wanneer het fruit rijp is, kom gerust langs.

Groetjes,

Prins Alfred dun Urste.

Deel dit artikel