EWoW* – het digitaliserings-programma van Essity

Mark van Nesselrooij – Zeist | Sinds december 2023 is er weer een hoop werk verzet om ons voor te bereiden op de overstap naar EWoW. De Super Users van de business units en de fabrieken zijn vooral heel druk geweest met het testen van de gegevensmigratie van de huidige systemen naar de nieuwe systemen. Dit is een enorm ingewikkeld proces en het project heeft in totaal vier testperiodes ingepland.

Bezoek van het internationale ‘EWoW Lead Team’ aan Cuijk in januari tijdens een tour door het land langs alle fabrieken en het kantoor in Zeist.

De tweede test (in het project wordt dit een “Mock” genoemd) komt half maart tot een einde. Super Users moeten tijdens zo’n test valideren dat de gegevens (bijvoorbeeld materiaalgegevens, of klantgegevens) correct worden overgezet naar het nieuwe systeem. Als we live gaan met het nieuwe systeem moet dit perfect gaan uiteraard.

Het live gaan van het systeem (“cutover”) zal een paar dagen in beslag nemen en dit moet tot in detail worden voorbereid. Hiermee zijn we inmiddels ook weer enkele stappen verder gekomen.

Om er zeker van te zijn dat iedereen in Essity NL, ook de collega’s die niet Super User zijn, voorbereid is op de overstap naar EWoW zijn er vele informatiesessies geweest op de fabrieken en op kantoor in Zeist. Uiteraard zal dit door blijven gaan en intensiveren naarmate we dichterbij de GoLive komen.

Over de GoLive gesproken: Essity heeft besloten de geplande GoLive datum drie maanden op te schuiven naar februari volgend jaar. Dit is vooral besloten om meer ruimte te creëren na de GoLive van Engeland en Ierland in september zodat er ook ruim aandacht is voor onze GoLive. Dit is gunstig voor ons, zo kunnen we ons nog beter voorbereiden en borgen dat iedereen getraind is, en de systemen er helemaal klaar voor zijn.


EWoW staat voor de “Essity Way of Winning”, het programma dat Essity uitrolt over de gehele organisatie, wereldwijd, om een grote digitaliseringsslag te maken. De kern is het vervangen van ons verouderde SAP platform door het meest recente SAP platform dat technisch en functioneel helemaal up to date is met de huidige standaarden.

Dit is het perfecte moment om niet alleen de techniek te moderniseren, maar ook de manier van werken, de processen, wereldwijd te harmoniseren, de gegevensmodellen te optimaliseren om daarmee veel betere data analyses te kunnen doen en veel sneller te kunnen reageren op trends.

Met EWoW kan Essity de toekomst aan!

Deel dit artikel